lauantai 27. toukokuuta 2017

Uusia Julia-kirjoja

Eva Eriksson, Lisa Moroni: Julia istuu
Eva Eriksson, Lisa Moroni: Julia syö kaiken
suom. Raija Rintamäki
Mäkelä 2017
 
Kaksi uutta suomeksi käännettyä Julia-kirjaa on tullut juuri kirjastoon.
Julian fanipiiri kasvaa ja vahvistuu. 

Eva Erikssonilla ja Lisa Moronilla on taito tavoittaa ja kiteyttää pienen lapsen arkiset puuhat tarkasti, tunnistettavasti ja hymyillyttävästi. Juliat sopivat luettavaksi kaikille 0-3 -vuotiaille mihin tahansa vuorokaudenaikaan. Sopivat isommillekin lapsille, kun opetellaan uuden kielen sanoja yms.

Kirjat kertovat lapsen iänmukaisista edesottamuksista lämmöllä; kuvitus loihtii niin päähenkilölapsen kuin  miljöönkin piirteisiin iloa ja kauneutta. 

Edelliset Julia-kirjat:

Eva Eriksson ja Lisa Moreni, äiti ja tytär, tekevät hyvää yhteistyötä. En ole aina ihan varma, kumpi kirjoittaa ja kumpi kuvittaa enemmän näitä Julia-kirjoja, mutta yleensä niiden tekijöinä mainitaan ensin äidin nimi ja sitten tyttären, mutta näyttää siltä, että uusimmassa Julia kirjassa Julia hjälper till (Bonnier Carlsen 2017) ensin mainitaan Moroni ja sitten Eriksson. Vielä edellisessä kirjassa, Julia är trött, ensin mainittiin Eriksson?

Ainakin 
kesäinen, todella viehättävä kuvakirja Varo krokotiilia! oli Lisa Morenin kirjoittama ja Eva Erikssonin kuvittama. (2014)


Julian esikuvana on Lisa Morenin tytär Julia. 
Äiti, tytär ja tyttären tytär. Elämänmakuista ja elämäniloista.

Adalmiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti